Man uit Torhout eist schadevergoeding na uit de hand gelopen ruzie over muurtje

Redactie KW

De 77-jarige verzekeringsmakelaar Walter Carette uit Torhout eist een provisionele schadevergoeding van 1.500 euro voor opzettelijke slagen en verwondingen.

In de zomer van 2014 kreeg hij zonder aanwijsbare reden rake klappen van de buur van zijn pand in de Rijselstraat in Torhout. De strafrechter stelde een deskundige aan en stelde de zaak meteen uit tot 31 mei. “Tot de dag van vandaag heb ik nog steeds last van de slag die ik die bewuste zomeravond kreeg. Ik voel me nog vaak duizelig en ook in het donker heb ik het lastig,” vertelt hij.

Verzekeringsmakelaar Walter Carette (77) voelt tot de dag van vandaag nog steeds de gevolgen van de slagen die hij op 28 juli 2014 kreeg. Walter is eigenaar van een pand in de Rijselstraat, waar toen een wassalon was ingericht. Zelf kwam hij er nooit. “Maar plots kreeg ik een telefoontje van de huisbaas van het pand naast mij. Blijkbaar had zijn huurder een gemeenschappelijke muur in de tuin vernield. Omdat we als eigenaars moeten toezien op de staat van onze panden, besloten we samen een gesprek aan te gaan met zijn huurder”, getuigt Walter. “Toen ik hem vroeg wanneer hij het muurtje zou herstellen, gaf hij me zonder reden een slag.”

Nog altijd problemen met de huurder

Volgens verzekeringsmakelaar Walter Carette zijn er tot op de dag van vandaag problemen met de bewuste huurder. “Zijn huisbaas is er zelf bang van”, zegt hij. In de Brugse rechtbank vroeg Walter, die sinds die bewuste avond geen contact meer had met de beklaagde, een provisionele schadevergoeding van 1.500 euro. Ook voor zijn echtgenote vroeg zijn advocaat een provisie van 1 euro. “Want ook zij heeft afgezien van de situatie en de gevolgen van de opzettelijke slagen en verwondingen”, klinkt het. De advocaat van de beklaagde vroeg en kreeg uitstel van de strafrechter.

Op 31 mei komt de zaak opnieuw voor. Tegen die tijd moeten aangestelde deskundigen de precieze schade bij slachtoffer Walter Carette vaststellen. “Wees gerust: ik heb nog altijd heel wat last van de slag. Ik ben recht op mijn hoofd gevallen. Na enkele dagen begon ik me duizelig te voelen en ging ik naar de dokter. Sindsdien is de last niet meer weggegaan.”

Beklaagde P.V. hield zich gedurende de volledige zitting afzijdig en verliet de rechtszaal zonder een woord te zeggen.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier