Man uit Menen opgepakt na dood mishandelde peuter van zijn nieuwe partner

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De kleine Elly B. (2,5) overleed in het ziekenhuis. De autopsie wees uit dat het kindje ernstige verwondingen had opgelopen.

De peuter was maandag in het ziekenhuis beland nadat ze plots in elkaar was gezakt. De mama belde de hulpdiensten en het meisje werd geopereerd. Daarna werd de kleine Elly overgebracht naar UZ Gent, maar haar toestand verslechterde en ondanks een tweede ingreep overleed het meisje woensdag in het ziekenhuis.

Woensdagavond zette de mama een boodschap op Facebook. “Ik ga je missen, mijn poppemie. Slaap zacht, en waak goed over je broertje van daarboven.”

De mama was gescheiden van de papa van Elly. De moeder werd verhoord en haar nieuwe partner is intussen aangehouden, zo bevestigt het parket. “Na het overlijden is een autopsie uitgevoerd. Daaruit bleek dat het slachtoffer is overleden door toegebrachte verwondingen.”

Het parket bevestigt intussen dat er een gerechtelijk onderzoek loopt met betrekking tot het overlijden van het kindje van 2,5 jaar. Een autopsie wees uit dat het overlijden ten gevolge van toegebrachte verwondingen is. De onderzoeksrechter heeft een verdachte aangehouden, die voor de raadkamer komt. Of verdachte Kenneth S. (29) de feiten bekent, is onduidelijk. “Het onderzoek loopt nog, ik kan daar momenteel niets over kwijt. De speurders zullen hun werk moeten doen”, klinkt het bij zijn advocate.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier