Man uit Harelbeke, die halfnaakt door Wielsbeke fietste, riskeert voorwaardelijke straf

12/09/16 om 15:52 - Bijgewerkt om 15:52

Een dertiger moest zich maandag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verantwoorden voor exhibitionisme. Hij fietste door Wielsbeke met enkel een onderhemd, kousen en schoenen aan. Het Openbaar Ministerie vordert zes maanden met probatie-uitstel.

Man uit Harelbeke, die halfnaakt door Wielsbeke fietste, riskeert voorwaardelijke straf

Het moet iets van een scène uit 'De Helaasheid Der Dingen' gehad hebben, die dag in Wielsbeke. © GF

De 38-jarige man uit Harelbeke wordt vervolgd voor openbare zedenschennis. Hij fietste rond in Wielsbeke met zijn geslachtsdeel duidelijk zichtbaar. "De man verklaarde dat hij vertrokken was met de fiets, maar te warm kreeg en daarom zijn kleren uit deed", schetste de openbare aanklager. De dertiger hield enkel zijn onderhemdje, sokken en schoenen aan. "Hij zei dat hij ook al gemasturbeerd had op een graspleintje, omdat hij daar een goed gevoel van krijgt."

De man kreeg een jaar geleden al een celstraf van vijf maanden voor soortgelijke feiten. Hij erkent dat hij een probleem heeft. "Mijn cliënt is 38. Hij heeft nooit een relatie gehad, heeft geen vriendenkring,... Hij heeft ernstige psychiatrische begeleiding nodig. Probatievoorwaarden zijn dus zeker aangewezen", meent zijn advocaat.

Vonnis op 10 oktober.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!