Man tegen politie: “Ik heb 30 glazen bier gedronken”

Redactie KW

Een 41-jarige Oostendenaar is in de Brugse politierechtbank veroordeeld tot een rijverbod van 1 jaar en een geldboete van 4.800 euro.

Op 12 december vorig jaar werd Steve R. (41) op zijn bromfiets in Oostende tegengehouden omdat hij niet reglementair op de baan reed. Toen de politie vroeg of R. alcohol had gedronken, volgde wel een heel eerlijk antwoord. “Ik heb 30 glazen bier gedronken”, aldus de bromfietser. Uit de ademanalyse bleek de man 2,51 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Jaar rijverbod

De beklaagde kwam maandagochtend niet opdagen in de rechtbank en werd bij verstek veroordeeld. Het was al de derde keer dat R. veroordeeld werd voor gelijkaardige feiten. In 2012 en 2014 kreeg hij al strenge straffen opgelegd voor intoxicatie achter het stuur. Hij legde ook zijn opgelegde proeven niet af. De politierechter toonde geen mildheid en legde de man een jaar rijverbod en 4.800 euro boete op. Opvallend: voor dronkenschap kreeg hij geen veroordeling, omdat onvoldoende elementen in die richting wezen. Omdat zijn bromfiets op het moment van de feiten niet verzekerd was, kreeg hij een extra geldboete van 600 euro en nog eens 2 maanden rijverbod.

(MM)