Man staat terecht voor bekkenbreuk van zijn ex

Redactie KW

Alain L. (56) uit Poperinge verscheen donderdag voor de Ieperse correctionele rechter waar hij zich moest verantwoorden voor slagen en verwondingen aan zijn vriendin, die daarbij een bekkenbreuk had opgelopen.

De man beweerde dat door het kleine duwtje, dat hij haar had gegeven, zijn vriendin toch geen bekkenbreuk kon oplopen. De man zei, dat toen hij thuis kwam, hij opnieuw werd geconfronteerd werd met zijn vriendin, die maar niet van de drank af kan blijven. “Mijn vriendin kon zelfs niet meer op haar benen staan,” aldus de beklaagde, die toegaf een duwtje te hebben gegeven, waardoor zijn vriendin over de zetel ‘vloog’. “Wellicht is ze daarna ‘s nachts zelfs nog gevallen,” zo ging de beklaagde verder.

Het openbaar ministerie is er wel van overtuigd dat de bekkenbreuk het gevolg was van de slagen. “Drank is de rode draad. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet”, aldus procureur Johan Lescrauwaet, die het de beklaagde ook kwalijk nam dat hij ging slapen zonder zich om zijn vriendin te bekommeren. Sinds het incident is de relatie tussen beiden beëindigd. “Zo kon het echt niet verder meer”, aldus nog de beklaagde. “Haar drankprobleem werd steeds erger.”

Tijdens een huiszoeking werden er ook vier niet-vergunde jachtgeweren gevonden in zijn kelder. Vonnis op 3 september.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier