Man pleegt wanhoopsdaad nadat hij zijn echtgenote zwaar toetakelt

Het huis werd verzegeld door de politie. © AXV
Redactie KW

Aan De Gavers in Harelbeke gebeurde donderdag een ongeval op het spoor. Daarbij kwam een man om het leven. Thuis troffen de hulpdiensten zijn vrouw zwaargewond aan.

De trein die van Oostende naar Zaventem rijdt, passeert langs provinciaal domein De Gavers. Gisteren net voor de middag gebeurde daar aan de fietsers- en voetgangersoversteek een dodelijk ongeval. De 74-jarige J.B. uit Bavikhove werd aangereden door de trein.

De hulpdiensten dachten eerst dat het om een ongeluk ging en trokken naar de woning van het slachtoffer, een transporteur op rust, om zijn echtgenote op de hoogte te stellen. Daar moesten ze vaststellen dat zich een drama had afgespeeld: de 72-jarige J.V. was ernstig toegetakeld en werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht.

Weinig contact

Buren zijn ferm geschrokken over de gebeurtenissen, al hadden de meesten weinig of geen contact met het seniorenkoppel, dat kinderloos was. “Vroeger kwamen we goed overeen, maar dan waren er problemen en verwaterde het contact”, is bij een buurvrouw te horen.

De politie heeft intussen het huis verzegeld. Het parket, dat de zaak onderzoekt, geeft momenteel geen commentaar. Tot gisteravond laat was er een sporenonderzoek bezig.

(AXV)

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem bellen naar het gratis nummer 1813.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier