Man loopt twee gebroken ribben en klaplong op bij vechtpartij in Sint-Andries

Rando Clauw ligt nog steeds in het ziekenhuis. © TLG
Redactie KW

Een vriendschappelijke minivoetbalwedstrijd in de Koude Keuken in Sint-Andries draaide uit op een vechtpartij. Rando Clauw (35) uit Loppem liep twee gebroken ribben en een klaplong op. De man ligt nog steeds in het ziekenhuis.

Het moest een vriendschappelijke wedstrijd minivoetbal worden in de Koude Keuken in Sint-Andries. Twee ploegen die het tegen elkaar opnamen, maar afgezien van de eer zonder al te veel inzet. En toch sloegen de stoppen bij enkele spelers van één van de twee ploegen door. Na een fout kwam het tot een opstootje. Rando Clauw (35) uit Loppem wilde de gemoederen bedaren, maar eindigde zowaar in het ziekenhuis. “Ik wilde tussenkomen toen het ontaardde nadat iemand van mijn ploeg een fout maakte”, zegt hij. “Maar ik kreeg een slag en niet veel later een knie keihard in mijn ribbenkast.”

Moeilijk om naar adem te happen

En dat bleef niet zonder gevolgen. Rando ging neer en had het moeilijk om naar adem te happen. Hij werd dan ook naar het ziekenhuis overgebracht. Daar was het verdict hard: twee gebroken ribben en een klaplong. Hij werd ‘s avonds dan ook nog geopereerd en mocht pas later naar een gewone ziekenhuiskamer. “Het doet echt veel pijn”, zegt hij. “Elke beweging die ik maak doet pijn. Enorm frustrerend allemaal.”

Rando speelt normaal niet in het ploegje, maar hij kreeg een telefoontje van een kameraad en zegde toe. “Hij had geregeld dat we tegen een ander ploegje konden spelen. Het bleken jonge allochtonen te zijn die op zich beter konden voetballen dan wij“, zegt Rando. “Maar wij kwamen op voorsprong en dat frustreerde hen. Het dreigde in het begin al even fout te lopen, maar toen konden we de gemoederen bedaren. We hadden toen eigenlijk al moeten stoppen.”

Elke beweging die ik maak doet pijn. Enorm frustrerend allemaal

Want vijf minuten voor het einde van de wedstrijd ging het dan toch nog mis. Rando kreeg rake klappen en de daders zetten het op een lopen. Want toen de politie arriveerde, waren de twee schuldigen al vertrokken. “Die hadden zich natuurlijk snel uit de voeten gemaakt”, zegt Rando. “En de ploegmaten beweerden dat ze hen niet kenden. Ik hoop dat de politie hen alsnog kan identificeren. Want ik wil het hier niet bij laten.”

Hoe lang Rando nog in het ziekenhuis moet blijven is nog niet duidelijk. Het staat wel vast dat de ziekenhuisopname heel erg ongelegen komt. “Ik ben sinds begin deze maand zelfstandig“, zegt Rando. “Dit is voor mij dan echt gewoon een ramp. Maar daar staan die agressieve baasjes natuurlijk niet bij stil als ze iemand in elkaar stampen.”

Onderzoek gestart

De politie van Brugge bevestigt het incident. Zij zijn een onderzoek naar de feiten gestart. “Er is een onderzoek naar de verdachte of verdachten gestart”, zegt de woordvoerder. “Maar veel dieper kunnen we daar niet op in gaan.”

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier