Man heeft al 40 jaar geen verkoudheid meer (maar zou graag toch eens goed ziek zijn)

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Een zware antibioticakuur in 1973 zorgde ervoor dat Marc Bataillie al ruim veertig geen verkoudheid of griep meer heeft gehad.


© STEFAAN BEEL

“Sindsdien zijn mijn slijmvliezen verwoest en kunnen ziektekiemen me niet meer raken”, legt hij uit. Keerzijde is dat Marc een constante kriebel in de neus heeft. “Ik zou maar al te graag opnieuw ziek kunnen worden om van die kriebel verlost te zijn.”

In zijn professionele carrière moest Marc geen enkele werkdag door ziekte missen. “Het klinkt misschien leuk om immuun te zijn voor griep en verkoudheden, maar die constante prikkel in mijn neus maakt het leven niet zo fijn”, aldus Marc. “Dat is een erg irritant gevoel. Wanneer het té erg wordt, gebruik ik een soort verzachtende zalf. Maar ik heb er mee leren leven en heb ook alle kleine ongemakjes aanvaard. Zo kan ik amper alcohol of koffie drinken, want dat versterkt die prikkel alleen maar. Net als fruitsap en schepijs. Ik kan je verzekeren dat altijd maar moeten opletten wat je eet en drinkt, niet zo aangenaam is. En roken doe ik ook al niet, door die prikkel.”

“Eerlijk: mocht ik kunnen kiezen, dan zou ik morgen graag dood- en doodziek zijn om daarna van die prikkel verlost te zijn.

(PVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare