Man die neerstortte met basejumpen stapt weer

19/04/17 om 07:29 - Bijgewerkt om 07:29

Van bijna veertig meter hoog neerstorten en enkele maanden later alweer stappen. Bruggeling Rabih (39) is een straffe kerel. "Volgende maand mag mijn brace er waarschijnlijk af", zegt hij.

Man die neerstortte met basejumpen stapt weer

Rabih El Mawla kan al opnieuw stappen, al is dat voorlopig wel nog met twee stevige braces rond zijn onderbenen. © TLG

Nog geen drie maanden nadat hij neerstortte na een sprong van een brug van zo'n veertig meter hoog kan Rabih El Mawla (39) al terug stappen. Al is dat voorlopig wel nog met twee stevige braces rond zijn onderbenen. "Volgende maand mogen die er af en zou ik weer normaal moeten kunnen stappen", zegt de Bruggeling. "Ik ben enorm dankbaar." Het ongeval gebeurde op zondag 29 januari. Rabih - die samen met zijn vrouw hotel 't Zand in Brugge uitbaat - was met enkele vrienden op skireis vertrokken. Hij maakte een tussenstop aan het Ravennaviaduct, een oude spoorwegbrug in het Duitse stadje Breitnau. De waaghals maakte zich klaar om met zijn parachute naar beneden te springen, maar maakte een inschattingsfout met zware gevolgen. Zijn parachute ging veel te laat open en Rabih stortte neer. Aan meer dan 110 kilometer per uur smakte hij op de grond.

Elke dag een wandeling

De verwondingen waren niet min: twee verbrijzelde enkels, zes geraakte ruggenwervels, een klaplong, een gebroken staartbeen en een gebroken borstkas. Ondertussen loopt hij zelfs al weer gewoon rond. "Eigenlijk al een maand", zegt Rabih. "Ik maak sindsdien elke dag een wandelingetje. Soms eens naar de zaak, soms eens naar het park." Rabih hoopt dat hij binnen twee maanden weer kan werken. "Maar dan moeten mijn ruggenwervels volledig genezen zijn", zegt hij. "Ik probeer nu wel te helpen waar ik kan, maar dat is uiteraard beperkt."

Nooit meer springen

Basejumpen zit er voor Rabih niet meer in. Al zou hij het zelf wel nog willen. Maar hij beloofde zijn gezin dat hij nooit meer zou springen. "Misschien ga ik duiken of bergen beklimmen als ik weer helemaal genezen ben", zegt hij. "Al weet ik nog niet of dat van mijn vrouw zal mogen. (lacht) We zien wel, ik heb nu eerst nog een lange weg af te leggen voor ik weer de oude ben."

(TLG)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!