Man die in brand stierf schenkt postuum beeld aan handbooggilde van Bellegem

Redactie KW

Zondagvoormiddag schonken Annelies en Koen Willaert een houten beeld van Sint-Sebastiaan aan de Bellegemse handbooggilde.

Het beeld was eigendom geweest van Danny Willaert, respectievelijk de vader en broer van Annelies en Koen, die begin december het leven liet in een woningbrand. Vrijwel het hele huis werd verwoest, maar het beeld bleef wel bewaard.

“Hij had tegen ons al gezegd dat hij van plan was om het mooie beeld te schenken aan de koninklijke handbooggilde Sint-Sebastiaan”, zeggen Annelies en Koen. “Zelf was hij geen schutter, maar hij was met de gilde in contact gekomen tijdens Bellegem kermis en sindsdien ging hij regelmatig eens langs. Omdat hij dat van plan was, hebben we nu postuum het beeld geschonken aan de plaatselijke handbooggilde.”

Meer dan 450 jaar

Bij de koninklijke handbooggilde, die al meer dan 450 jaar bestaan, zijn ze heel tevreden met het beeld. “Sint-Sebastiaan zal een ereplaats krijgen in ons lokaal. We hebben al enkele kleinere beeldjes van de patroonheilige van de schutters en ook een mooi schilderij, maar een beeld van die omvang hadden we nog niet.” (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier