Mama van in Sint-Andries verongelukte kleuter blij met maatregelen aan schoolpoort

Redactie KW

Hanan Shelleh, de moeder van de kleuter die twee weken geleden voor de schoolpoort werd dood gereden, is blij dat er maatregelen komen. Maar tegelijk blijft ze verteerd door immens verdriet en angst.

“De maatregelen zijn een goeie zaak. Ik hoop dat er op die manier nooit nog iemand hetzelfde moet meemaken”, zegt Hanan. Ze passeerde maandag voor het eerst langs de plaats van het ongeval en bracht er haar jongste dochter naar school. De juffrouw en een vriendin van haar kwamen hen halen en stapten met hen mee. “Maar die plaats zien was ongelofelijk moeilijk”, zegt ze. “Het doet me zo veel verdriet om daar opnieuw te zijn.”

De mama van de kleine Yamen twijfelde even of ze haar jongste dochter opnieuw naar dezelfde school zou laten gaan. Het meisje ging namelijk naar dezelfde school als haar broertje: de kleuterschool Sint-Lodewijkscollege langs de Gistelsteenweg in Sint-Andries. Daar werd het jongetje voor de krokusvakantie door een vrachtwagen op het zebrapad gegrepen.

“Opnieuw geconfronteerd”

Maandag besliste Hanan dan toch om haar dochtertje naar school te brengen. Maar niet alleen. “En we namen wel een andere weg. Ik kon het nog niet aan om dezelfde weg te nemen. Het was moeilijk om haar af te zetten. Ik kon mijn tranen niet meer bedwingen.” Ook het kleine meisje had het niet gemakkelijk. “Zij hoopte om haar broer op school terug te vinden“, zegt Hanan.

Ook op de terugweg stapten de juf en haar vriendin met Hanan mee naar huis. Een nobel gebaar, maar Hanan kon het gisteren niet opnieuw. Ze hield haar jongste dochtertje dan ook thuis. “Het vergde te veel van me om er te passeren”, zegt ze. “En ik durf mijn jongste dochter ook niet met iemand anders mee te laten gaan. Het is zo hard om opnieuw met alles geconfronteerd te worden. Ik houd haar nu thuis tot vrijdag en ga dan opnieuw proberen.”

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier