Mama van drie kindjes en ook van drie sterretjes

08/05/16 om 09:39 - Bijgewerkt om 10:16

Lies Maes (34) woont in Diksmuide samen met partner Tim Verhaeghe (32). Ze is mama van Thibo (12) en Jelle (8) en plusmama van Lotte (9), maar Lies heeft nog een kinderwens, die niet zomaar in vervulling gaat.

Een diepgaande kinderwens is koppig, bikkelhard. Het wachten duurt lang. Bovendien is dit alles erg emotioneel, nog meer als dit gepaard gaat met een of meerdere miskramen. Maar Lies houdt zich sterk, voor zichzelf, maar ook voor haar gezin. Voor onze krant en voor alle moeders doet Lies haar verhaal. "In 2003 werd ik mama van Thibo. Ik werd zwanger nadat ik tien maanden met anticonceptie gestopt was. Ik had geen flauw idee dat het ooit wel moeilijker zou gaan", herinnert Lies zich. "Maar toen we in januari 2004 voor een tweede kindje wilden gaan, werd ik pas in maart 2005 zwanger. Ik was in de zevende hemel, ik heb altijd gedroomd van een groot gezin, als tiener wou ik zelfs twaalf kinderen, stel je voor! Na zes weken kreeg ik een miskraam. Dat deed pijn, veel pijn. Je maakt al voorzichtig plannen, je droomt al van een broertje of zusje, maar het mocht niet zijn. In oktober werd ik weer zwanger, we waren blij, maar opnieuw ging het niet door. In november kreeg ik na vijf weken opnieuw een miskraam. Toen waren er al twee sterretjes aan de hemel."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!