Mama roept op om zoontje Marcel, dat vecht tegen leukemie, massaal verjaardagskaartjes te sturen

Redactie KW

Nu maandag 8 december wordt hij 3 en mama Nancy vraagt dat iedereen die dat wil een verjaardagskaartje stuurt naar haar zoontje.

We zien Marcel in de armen van mama Nancy Goudeseune, samen met papa Bart Vanrenterghem, dochter Juliette en tweelingbroer Achiel. (Foto MD)

Voor Bart Vanrenterghem n Nancy Goudeseune uit Proven was 31 mei 2014 een dag in mineur. Al een paar dagen daarvoor ging het niet goed met hun zoontje Marcel. Hij zag erg bleek, eerst dachten de artsen aan klierkoorts, tot een veel ernstiger verdict viel: leukemie of bloedkanker. Marcel werd meteen overgebracht naar het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth van het UZ Gent. “We zaten in zak en as toen we het slechte nieuws te horen kregen, maar we hadden geen tijd om te piekeren: de diagnose vroeg om een snelle behandeling”, zegt mama Nancy.

Marcel is ondanks de kuur met vloeibare cortisone en andere ontstekingsremmers nog altijd een bijzonder levendig kind. “Hij is altijd goed blijven eten”, zegt zijn mama. “Intussen maken we niet veel plannen. Bij de minste koorts moet Marcel als de bliksem naar Gent gevoerd worden. Toen Marcel net voor de zomer na 16 dagen ziekenhuisverblijf weer naar huis mocht, wisten we niet zo goed wat wel en niet mocht. Konden de kindjes buiten spelen? Mochten ze in de zandbak? Veel vragen kregen een antwoord, en zo spelen de kindjes nu in het zand met handschoentjes aan. We hebben ons de voorbije maanden altijd opgetrokken aan de hoop die er is voor Marcel. Het belangrijkste is dat hij weer volledig de oude wordt.”

Lawine van kaartjes

Nancy wilde iets speciaal doen voor de derde verjaardag van Marcel en lanceerde een oproep op Facebook, om zoveel mogelijk mensen op te roepen een kaartje te sturen. “We kregen al kaartjes uit Duitsland, Nederland, Zwitserland, Spanje en Portugal, naast natuurlijk heel veel uit eigen land. Er hangen er hier al zowat 200, de postbode heeft zijn werk al gehad, en we hopen dat het er nog veel meer worden. Marcel en broer en zus helpen maar wat graag met al die enveloppen te openen en te kijken naar de mooie figuren op de kaartjes.”

(PC)

>> Wie een verjaardagskaartje wil sturen kan dat doen naar Marcel Vanrenterghem, Couthoflaan 42 in 8972 Proven.