Maltezertreffen in ‘t Elfde Gebod in Izegem

De Maltezerclub België komt samen in Izegem en telt al zo'n 150-tal leden. © (Foto Frank)
Redactie KW

Iedereen kent ze wel, de Maltezers, de schattige witte wollen bolletjes van hondjes die met hun weelderige haardos heel wat verzorging nodig hebben. In ‘t Elfde Gebod huist een club die baasjes van dergelijke hondjes bijeenbrengt.

Eigenlijk lag uitbaatster Eveline Demierbe aan de basis van de club die afgelopen weekend een bijeenkomst hield. “Het begon met het posten van enkele foto’s van onze hond Kissme. We hebben altijd al een Maltezer gehad. Het zijn heel aanhankelijke, maar ook intelligente honden. We zouden geen andere meer willen”, zegt Eveline. De foto’s op het sociaal medium deden niet enkel andere mensen ‘smelten’, ze werden ook opgemerkt door andere baasjes van Maltezers.

Al snel werden er tips en foto’s uitgewisseld. Om elkaar ook wel in het echt eens te treffen werd een club in het leven geroepen. “Maltezerclub België”, verduidelijkt Eveline Demierbe, die de club samen met Lina Isselee in goede banen leidt. “We komen zowat om de drie maanden samen in ‘t Elfde Gebod. Telkens loopt zo’n bijeenkomst volgens een bepaald thema. Dit keer was dat ‘Maltezercamping’. Voorafgaand aan de bijeenkomst worden foto’s rond dat thema uitgewisseld en uiteraard bespreken we die dan als we samen zijn.” Tijdens de clubbijeenkomst stonden er ook een quiz en een barbecue op het programma.

Een bloemenbandje

“Zelfs na zo lang een Maltezer te hebben zijn de tips die worden uitgewisseld voor veel leden nog nuttig. Om maar een voorbeeld te geven: hoe neem je je hond mee op het vliegtuig”, schetst Eveline. De liefde voor de hondjes is groot. De club telt intussen een 150-tal leden. Dertig daarvan waren zaterdag present, goed voor 22 hondjes. “En elke Maltezer kan deel uitmaken van onze club: een huis-, tuin- en keukenmaltezer of een schoonheidskoningin die de prijzen aan elkaar rijft: het maakt helemaal niets uit.”

Vast bindmiddel blijft wel Facebook. Veel van die hondjes hebben er zelfs een eigen profiel. Zaterdag werd er ook een feestje gebouwd. Hondje Syrah vierde immers haar vijfde verjaardag. “Dag op dag vijf jaar geleden werd ze geboren”, zegt eigenares Ingrid Vanclee trots. “Ze werd door de leden letterlijk in de bloemetjes gezet: ze kreeg een bloemenbandje. Uiteraard verwennen we haar ook met een extra stukje vlees en krijgt ze knuffeldiertjes cadeau!” De sfeer was meteen gezet om van de bijeenkomst een echt feest te maken. (MI)

De Maltezerclub is een besloten groep. Wie wil toetreden kan via Facebook contact opnemen met Eveline Demierbe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier