Maleisische student Cheng Yee Goh verblijft een jaar bij de familie Vandamme in Roesbrugge

De Maleisische student Cheng Yee Goh verblijft bij de familie Vandamme in Roesbrugge. Bijna elke dag rijdt hij met de fiets naar het Sint-Janscollege in Poperinge. (Foto MD)
Redactie KW

Eind augustus 2013 kwam student Gheng Yee Goh uit Maleisië via het AFS-project bij de familie Vandamme in Roesbrugge terecht en startte hij als laatstejaarsstudent in het Sint-Janscollege in Poperinge.

Voor het vijfde jaar op rij verblijft een buitenlandse student via het AFS-project bij de familie van Peter en Hilde Vandamme in de Waaienburgseweg in Roesbrugge. Via AFS kunnen een aantal buitenlandse studenten een jaar lang studeren bij een Vlaams gezin. De familie Vandamme nam vijf jaar geleden voor het eerst deel aan het project, en hun vier kinderen waren van in het begin erg enthousiast. Net als vorig jaar, toen Miguel uit Bolivia bij hen verbleef, wilden ze graag weer een jongen. Hun drie dochters volgen namelijk al hogere studies, terwijl de 17-jarige Diderik intussen in het zesde middelbaar in het Sint-Janscollege in Poperinge zit.

Dankzij Diderik verliepen de eerste maanden alvast heel goed voor Cheng Yee Goh (18). Cheng Yee is afkomstig uit de stad Johor in Maleisië, in Zuid-Oost Azië. Op 27 augustus 2013 kwam Cheng Yee aan in België en na een oriëntatiebad van vier dagen kwam hij in Roesbrugge terecht. Op 2 september ging hij voor de eerste keer naar school als laatstejaarsstudent in het Sint-Janscollege in Poperinge.

Sint-Bernardus

Cheng Yee had eigenlijk Frankrijk als voorkeurland opgegeven, maar is uiteindelijk in België beland. “Tot nu toe is alles me eigenlijk heel goed bevallen, ik heb dan ook geen spijt van deze uitwisseling. De tweede taal van Maleisië is het Engels, en hier wordt ook heel veel Engels gesproken. Ik vind het wel heel moeilijk om Nederlands te leren spreken. Toen ik hoorde dat ik naar België mocht komen, heb ik op internet veel informatie over jullie land opgezocht. Zo heb ik heel wat gelezen over de Belgische chocolade en het bier dat hier in veel brouwerijen wordt gebrouwen. Ik heb al wat bieren geproefd, zoals een paar trappisten, maar mijn voorkeur gaat uit naar een Sint-Bernardus.”

(PC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier