Make-a-Wish Vlaanderen vervult de 2.500e wens

© JVGK
Redactie KW

De 14-jarige Younas haalde samen met het Make-a-Wish team 10.740 euro op voor zijn wens: een waterput bouwen in Gambia in Afrika.

Make-A-Wish, een organisatie die de hartenwensen vervult van levensbedreigend zieke kinderen, was met de afdeling Vlaanderen toe aan de 2.500e wens. Deze mijlpaal viel te beurt aan de 14-jarige Younas uit Wijnegem. Hij vroeg echter geen wens voor zichzelf. “Ik heb Make-a-Wish gevraagd een waterput te bouwen in Gambia in Afrika. Zo kunnen we de kinderen ter plaatse helpen om aan drinkbaar water te geraken. Dat idee kwam er nadat ik een documentaire over waterputten in Afrika zag. Fala is een dorp van meer dan duizend mensen die allemaal een halve dag moeten lopen voor drinkbaar water. Het was een kans om die mensen te helpen”, vertelt Younas.

Ik ben erg dankbaar en tevreden dat dit gelukt is

De afsluiting van de fundraisingcampagne vond plaats in de trouwzaal van hetstadhuis in Kortrijk, in het gezelschap van Niels Destadsbader, peter van Make-a-Wish. De unieke wens bracht 10.740 euro op, waar er 10.000 nodig waren. “Ik ben erg dankbaar en tevreden dat dit gelukt is. Heel mooi”, aldus nog Younas. Hij kreeg van schepen van Jeugd, Kinderen en Klimaat Bert Herrewyn een KVK pakket aangeboden. “Het is een mooie unieke wens. Andere mensen gelukkig maakt jezelf een beetje gelukkig. Ik bewonder Younas voor zijn idee, inzet en doorzettingsvermogen. Heel knap. Je wordt er stil van”, zegt de schepen.

(PVH/JVGK)

Make-a-Wish Vlaanderen vervult de 2.500e wens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier