Magistraten voeren actie tegen besparingen justitie in Kortrijk

07/06/16 om 10:19 - Bijgewerkt om 10:19

Aan het Kortrijkse gerechtsgebouw hebben zo'n vijftigtal magistraten en griffiepersoneel deze ochtend een stille actie gevoerd.

Magistraten voeren actie tegen besparingen justitie in Kortrijk

In toga trokken ze naar buiten om hun onvrede te tonen over de besparingspolitiek die de minister van Justitie doorvoert. Ze vrezen dat ze daardoor hun taak niet meer zullen kunnen behoorlijk uitvoeren. In Kortrijk bijvoorbeeld, is er slechts een personeelsbezetting van 76%.

Deskundigen dreigen hun medewerking niet meer te verlenen aan justitie omdat ze niet of te laat betaald worden. Tot slot blijft de digitalisering van justitie uit. Pas na die digitalisatie zou er eventueel met minder personeel gewerkt kunnen worden, niet andersom. De magistraten voerden een stille actie en zijn voorlopig niet van plan om de dienstverlening voor de burger in het gedrang te brengen.

(LSi)

Stem mee voor de Krak van je gemeente
Het voorbije jaar lieten heel wat mensen in jouw gemeente zich op een positieve manier opmerken. Krant van West-Vlaanderen ging op zoek naar deze mensen en nomineerde hen voor de Krak van jouw gemeente. Ontdek hier de Krak-kandidaten van jouw gemeente en breng jouw stem uit. Zo plaats jij hen mee op het podium dat ze werkelijk verdienen!

Meer nieuws uit

Lees meer over: