Magda Ockier krijgt oorkonde van Miet Smet

Redactie KW

Vrouw & Maatschappij wil de viering van 40 jaar extra luister geven door vrouwen te nomineren die iets betekend hebben in de actie voor gelijke kansen.


Magda werd donderdagvoormiddag verrast in basisschool Sint-Jozef, waar ze de Nederlandse taal bijbrengt aan allochtone mama’s. Zelf wist ze van niets, want – bescheiden als ze is – zou ze dit niet gewild hebben.

Christine Depuydt noemde Magda een filantrope. “Ze is vrijgevig, geëngageerd en ruimhartig. Magda zet zich in zonder er zelf beter van te worden. Magda zette zich ongelooflijk in voor leesbevordering en is bestuurslid in Neos en vrijwilliger in het ziekenhuis. Nu Magda met pensioen is, gaat ze nog meer voor gelijke kansen en trekt ze het ‘brede school-verhaal’ in basisschool Sint-Jozef. Deze oorkonde is een erkenning van Magda’s onbaatzuchtige en volhardende inzet om mensen meer kansen te geven.”

In een eerste reactie was Magda overdonderd: “ik weet niet of ik dat wel verdien”, zei ze. “Er zijn zoveel andere mensen die dit mogen krijgen.” Magda hoopt dat ze een klein beetje bijbrengt om de wereld mooier en de mensen gelukkiger te maken.

(EDB – foto JVGK)