Magda De Raedt wil zelfhulpgroep voor vrouwen met depressie nieuw leven inblazen

Redactie KW

Vrouwen die met een depressie of de naweeën ervan kampen zijn nog altijd welkom in de praatgroep van Magda. Ze startte het initiatief 3,5 jaar geleden.

Hoewel Magda De Raedt momenteel aan de beterhand is, wil ze haar ervaringen over leven met een depressie met lotgenoten blijven delen. “Omdat ik merk dat ik er nog altijd nood aan heb, net als anderen in onze groep. Veel vrouwen haken af na een of twee bijeenkomsten, terwijl we juist nood hebben aan blijvende steun. Op een gegeven moment waren er zodanig veel geïnteresseerden dat ik met een tweede groep moest beginnen. Momenteel schieten we maar met een zestal meer over, terwijl ik er zeker van ben dat er genoeg mensen op zoek zijn naar een dergelijk initiatief.”

Veerle Roose (Lauwe) maakt al van het prille begin deel uit van de praatgroep. “Onder lotgenoten voel je je veel beter begrepen. Telkens je met familie of kennissen je problemen aankaart hebben ze zoiets van: Ben je daar nu nog niet over?”

Samenkomst op dinsdag

Vrouwen die problemen als vermoeidheid, energieverlies, uitzichtloosheid, onrustigheid, lusteloosheid… bij zichzelf herkennen, zijn van harte welkom in de praatgroep van Magda. Haar ervaring leert dat het vooral om vrouwen tussen 30 en 65 jaar gaat. De praatgroep komt elke eerste dinsdag van de maand samen (tenzij die op een feestdag valt) van 13.30 uur tot 16 uur in parochiaal centrum De Ark op de site van het Jeugdcentrum. Per sessie betaal je 5 euro en bij voldoende belangstelling wordt een spreker uit de professionele wereld, zoals een psycholoog of therapeut, uitgenodigd. Info: magda@pratenmetmagda.be, 0486 42 38 34. (TVW)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier