Maes Inox uit Harelbeke bouwt keuken met tatoeages voor restaurant van Sergio Herman

GF
Redactie KW

De keuken van de sterrenchef bevat enkele hoogstaande technische snufjes.

Hoeveel de kostprijs bedraagt van de nieuwe keuken in The Jane, het nieuwe restaurant van Sergio Herman in Antwerpen, is moeilijk te bepalen. “Doordat de keuken een totaal concept is, is het kostenplaatje dan ook moeilijk weer te geven. In de volledig gerenoveerde kerk hebben we namelijk drie verschillende keukens gebouwd. Er staat een keuken in de kelder, vervolgens staat er een keuken op het gelijkvloers op de plaats waar het altaar stond en ten slotte staat er een derde keuken op de eerste verdieping, waar vroeger het orgel stond”, legt zaakvoerder Herman Maes uit.

Tatoeages en leder

Uiteraard is de keuken in het restaurant niet zomaar een keuken. “Het speciale aan de keuken zijn de tatoeages. In totaal zijn er 102 tatoeages in de platen gelaserd, waarvan 35 grote tatoeages. Die heb ik samen met Sergio Herman gekozen. Verder bevat de keuken ook een ‘lederlook’. De buitenkant is bekleed met echt donkerbruin leder waardoor de keuken een warm gevoel uitstraalt”, aldus Herman Maes.

De finishing touch aan de keuken legde Sergio Herman zelf. “Sergio Herman heeft hier met een machine de laatste inox plaat geplooid. Hij zou zo bij ons kunnen komen werken”, besluit Herman Maes.

Op 25 maart gaat The Jane in Antwerpen open voor het grote publiek.

(BPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier