Maatjesseizoen start opnieuw in Oostende met Luc Caals en Wendy Van Wanten

Redactie KW

Oostende is straks, op 15 juni, opnieuw de eerste stad in België die het maatjesseizoen mag openen.

Het Maatjescomité van Oostende, onder leiding van voorzitter Glenn Dangreau, die zijn ‘pette’ Gerard Dangreau heeft opgevolgd, staat in voor de organisatie.

Het eerste vaatje met Hollandse maatjes zal, in aanwezigheid van prominenten en bekende Vlamingen (Wendy Van Wanten, Luc Caals, alias kabouter Smul), op 15 juni om 13.30 uur (een uur vroeger door de waterstanden) aangevoerd worden met het opleidingsschip De Broodwinner, dat zal aanmeren aan de Visserskaai. Er zal een feesttent staan waar Pulle, bekend van d’Ostendsche Revue, het volksfeest in gang zal zetten. De eerste maatjes zullen officieel overhandigd worden aan burgemeester Johan Vande Lanotte, meter Wendy Van Wanten en peter Luc Caals.

Op 17 juni starten de achtste kaaifeesten in de tent op het klein strand met de uitreiking van de ‘Gerard Award’. Die gaat dit jaar naar Niko Geldhof, voor zijn bewezen diensten voor de stad Oostende en het toerisme in het algemeen. Daarna volgt,een optreden van Jean Dover en Friends. Op 18 juni zijn er optredens van Le Grand Julot, René Le Blanc, De Orde van de Wullok en Jacco Ricardo. Op 19 juni staan Eddy ‘Brugse Stranger’ en René Le Blanc op het programma. Uiteraard worden er doorlopend Hollandse Maatjes geserveerd.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier