Maandagmarkt in Kortrijk vanaf 12 mei in nieuwe opstelling

Foto JVGK
Redactie KW

Vanaf 12 mei krijgt de maandagmarkt een nieuwe opstelling. De wijziging komt er op vraag van de marktkramers en hun klanten.

Door de nieuwe opstelling zullen de marktkramen die op de Grote Markt voor en naast het Belfort staan en de kramen die op het voormalig parkeergedeelte (vanaf Zeeman) staan, verplaatst worden naar het straatgedeelte van de Grote Markt, de Doorniksestraat (zijde C&A) en het verbrede gedeelte van de Graanmarkt. De opstellingen in de Doorniksestraat (kant Schouwburgplein) en op het Schouwburgplein zelf blijven ongewijzigd.

De gewijzigde opstelling moet een grotere flexibiliteit bieden in het gebruik van de ruimte die zal vrijkomen op de Grote Markt. Tijdens de voorbije kerst- en eindejaarsperiode werd de nieuwe opstelling al toegepast en waren zowel de bezoekers als de marktkramers van de Kortrijkse maandagmarkt erg lovend. “De marktkramers zijn al enige tijd vragende partij om de opstelling van de voorbije winter definitief in te voeren”, legt schepen Scherpereel uit. “Nu komen we daar effectief aan tegemoet, vanaf 12 mei zullen de marktkramers bovendien niet te pas en te onpas hoeven te verhuizen.”

Tijdens de opnames van het VTM programma Mijn Pop-uprestaurant, die op negen maart van start gaan, worden de kramen waar de opnames plaatsvinden verplaatst naar de Doorniksestraat. Tijdens de Paasfoor en op pinkstermaandag zal de Maandagmarkt op de Veemarkt staan. Gedurende het jaarlijkse beachvolleybaltornooi worden de kramen die in de nieuwe opstelling op de Grote Markt blijven staan (kant Viva Sara), verplaatst naar het versmalde gedeelte van de Graanmarkt, tot aan de Jan Persynstraat. (BPM-AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier