Maand rijverbod voor ‘hardrijdende’ burgemeester van Alveringem: “Een terechte sanctie”

Redactie KW

De politierechter in Oudenaarde heeft burgemeester Gerard Liefooghe (Gemeentebelangen) van Alveringem veroordeeld tot een maand rijverbod en een boete van 420 euro, voor te snel rijden. De burgervader erkent zijn fout volledig.

Gerard Liefooghe werd in de zomer van vorig jaar staande gehouden door de politie in Oudenaarde, omdat hij te stevig op het gaspedaal duwde. Op last van het parket van Oudenaarde werd zijn rijbewijs onmiddellijk voor veertien dagen ingetrokken. “Dat was correct”, reageert de burgemeester van Alveringem.

“Ik heb een verkeersfout begaan en ben daarvoor ook gesanctioneerd geworden. Ik heb er alvast een les uit getrokken. Een mens is nooit te oud om zijn leven te beteren. Als je achter het stuur zit en je aan andere dingen denkt dan aan de weg – ik was in gedachten met mijn werk bezig -, dan kan zoiets gebeuren, zeker wanneer je ook nog eens gehaast bent. Zo is het ook mij vergaan. Wie niets doet zal ook niets verkeerds doen. Het is geen verschoning maar hoe meer je op de baan bent, hoe meer kans om eens je aandacht te verliezen. Ik probeer sindsdien maximaal met het rijden bezig te zijn.”

(MM – Foto a-AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier