Maak kennis met Magali, het meisje dat trouwde met… Sinterklaas

© Frank Meurisse
Redactie KW

Toen de 4-jarige Magali in 1987 Sinterklaas op bezoek kreeg, kon ze nog niet vermoeden dat ze er jaren later mee in het huwelijksbootje zou stappen.

Begin december 1987 kreeg de toen vierjarige Magali Verbauwhede bezoek van de Sint. “De Sint van toen was schepen Bernard Fonteyne, die nu al enkele jaren mijn man is”, zegt Magali (33). “Bernard woonde rechtover mijn ouderlijk huis in de Winkelsestraat. Hij was toen al voorzitter van De Westhoek en ging op pad als Sinterklaas.”

“Het was de eerste keer dat de Sint bij ons thuis kwam. Schrik had ik niet. Ik wist bovendien goed wat ik de Heilige Man zou vragen: een herenhuis van Playmobil. Ik had er een mooi fotoboek van en gaf het mee aan de Sint. Die avond kreeg ik een zak met picknicken, kleurpotloden en een jojo. Ik herinner me nog dat Sint en Zwarte Piet die avond aanbelden met een oude koebel, die eigendom was van Bernard. Die gebruik ik nu als de Sint komt in de kleuterklas in Beveren-Roeselare, waar ik kleuterleidster ben. Ik ontdekte nog maar pas dat de Sint van toen Bernard was. Ik zal de foto nu nog meer koesteren.”

(IB)

Maak kennis met Magali, het meisje dat trouwde met... Sinterklaas
© Frank Meurisse

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier