Maak kennis met Jean-Paul (44) uit Kortrijk: een trucker op stiletto’s

qsdfqsdf
Eline Desmet

Hij is er 44, komt aan de kost als vrachtwagenchauffeur en houdt ervan om op stiletto’s te wandelen. “Ik loop ermee rond alsof het niets is”, vertelt Jean-Paul de la Rivière over zijn opmerkelijke voorliefde voor de hoge hak.

Jean-Paul de la Rivière voelt zich met stiletto’s aan zijn voeten als een vis in het water. Hij komt er openlijk voor uit, maar uit respect voor zijn gezin en werkgever trekt hij zijn naaldhakken enkel thuis aan of als hij alleen is. “Op het werk moeten we klompen dragen, verplicht”, vertelt hij. “Oh, dan voel ik mij écht niet goed in mijn vel, ellendig zelfs. Maar ja, het is van moeten. Om dat slechte gevoel een beetje te compenseren, en omdat ik mijn stiletto’s simpelweg niet kan missen, neem ik altijd een paar mee. Tenminste, als ze in mijn frigobox passen. Eens ik achter mijn stuur zit, plaats ik ze op mijn dashboard.”

“Ik was amper zeven toen dat allemaal begonnen is”, vervolgt hij. “Toen ik het aan mijn pleegouders vertelde, keken ze eerst raar op, maar uiteindelijk zeiden ze ‘als je per se vrouwenschoenen wil, gaan we er halen’. Mijn eerste paar waren instappers, een soort van Docksides. Ik was dolgelukkig. Sinds die dag draag ik altijd panty’s en ben ik verzot op damesschoenen: van ballerina’s tot stiletto’s.”

Maak kennis met Jean-Paul (44) uit Kortrijk: een trucker op stiletto's

Of Jean-Paul dan niet in het verkeerde lichaam is geboren? “Ik heb als kind even de neiging gehad om dat te denken, maar hoe ouder ik werd, hoe meer ik besefte dat dat niet het geval was. Ik ben op en top man, ik val ook op vrouwen, maar draag damesschoenen. That’s it.”

(ED – Foto’s ED)

Het volledige verhaal van Jean-Paul lees je deze week in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier