‘M-knives’: Sander Misse maakt eigenhandig messen

© Foto BWB
Redactie KW

Sander Misse (22) maakt messen naar een Japans concept, maar in zijn eigen stijl en kromming. In november begon hij met ‘M-knives’, een bedrijfje in Kortrijk in bijberoep.

Sander is al van kleins af gefascineerd door messen. Hij studeerde mechanica/metaal aan het VTI Sint-Lucas in Oudenaarde en volgde ook een jaar ontwerp en productietechnologie. Op school begon de liefde voor messen nog meer te broeden toen hij verschillende materialen leerde kennen. “We zagen op school hoe je de staalhardheid kan onderzoeken en staal kan harden. Achteraf begon ik te sculpteren en maakte ik verschillende gereedschappen”, zegt hij.

Ondertussen maakt hij allerlei soorten messen op maat en dat is uniek in België. Vanaf 120 euro maakt Sander kleinere messen. Voor een groter mes mag je vanaf 200 euro rekenen. Overal waar Sander gaat, ziet hij wel iets dat interessant kan zijn. “Buxus is bijvoorbeeld een mooi en duur hout. Ik wil voorkomen dat mensen dat verbranden. Je kan er mooiere dingen mee maken dan enkel een warme vlam.”

Lees Sanders volledige verhaal in Kortrijks Handelsblad, vanaf vandaag verkrijgbaar in uw krantenwinkel.

(ED – foto BWB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier