Lukas Amez organiseert artistieke workshops tijdens de paasvakantie

Lukas Amez bij één van zijn werken. © IVD
Redactie KW

Tijdens de paasvakantie organiseert Lukas Amez uit Sint-Eloois-Vijve onder de naam Jong Geweld, in samenwerking met de speelpleinwerking De Speeldooze, zijn derde artistieke workshopweek. Daarin wordt gefocust op moderne kunst.

Lukas Amez raakte al erg vroeg in de ban van alles wat met knutselen te maken had. “Mijn belangstelling voor kunst werd vooral aangewakkerd door Mieké Debaere, die in het vijfde middelbaar het vak esthetica gaf en in iedere leerling de kunstenaar wilde wakker maken”, stelt Lukas Amez.

“Alle ouders worden op het einde van de week uitgenodigd op een tentoonstelling”

“In de hogeschool Vives in Torhout raakte ik dan weer geïnspireerd door mijn leraars-kunstenaars Jo Vantournhout en Sigrid Tanghe. Door hen leerde ik heel wat technieken aan. Het zal wellicht niemand verwonderd hebben dat mijn eindwerk in het verlengde lag van mijn belangstelling voor kunst. Het idee achter ‘Post je Kunst’ was om de leerkrachten aan te zetten om hun knutsellessen artistieker aan te pakken. Dat eindwerk werd zelfs bekroond met de Reno-award, de prijs voor het beste eindwerk van de hogeschool Vives, campus Torhout”, zegt Lukas met enige trots.

Eindwerk

“Met dat eindwerk had ik een goeie basis om vorig jaar in samenwerking met de leden van De Speeldooze uit te pakken met een creatieve week onder de naam Boetiek Artistiek. Ik wou de kinderen laten proeven van moderne kunst. Toen ik het idee lanceerde, wist ik niet goed wat ik er moest van verwachten, maar met 45 deelnemers werden mijn stoutste verwachtingen overtroffen. Ook tijdens de zomervakantie organiseerde ik in de schoot van de speelpleinwerking een workshop en er namen opnieuw 45 enthousiaste kinderen tussen de zeven en de twaalf jaar aan deel. Telkens werkten wij rond verschillende thema’s en met andere technieken.”

“Tijdens Jong Geweld zullen wij ons laten inspireren door een Engelse graffitikunstenaar en door de moderne hedendaagse kunst. Er worden verschillende drukstijlen en tekentechnieken aangeleerd en op het einde van de week brengen wij alles samen in een tentoonstelling waarop de ouders worden uitgenodigd. Boetiek Artistiek loopt van maandag 2 april tot vrijdag 6 april en de kinderen krijgen tussen 9 en 17 uur telkens twee workshops, afgewisseld met sport en spel.”

(IVD)

Info: Lukas Amez, 0473 32 89 70

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier