Ludovicus Bulcke en Simonne Ryckeboer vierden hun platina bruiloft in Bulskamp

Burgemeester Peter Roose en eerste schepen Anne Dequidt kwamen de gelukkigen en familie feliciteren © JT
Redactie KW

Zondag 10 juli was het feest in Bulskamp bij het echtpaar Ludovicus Bulcke en Simonne Ryckeboer.

De familie kwam om 15 uur samen in het Rustoord Sint-Anna in Bulskamp voor een viering van het platina huwelijk. Burgemeester Peter Roose en eerste schepen Anne Dequidt, kwamen ook de gevierden feliciteren, en overhandigden enkele attenties, waaronder een schrijven van het Koningshuis.

Niet aan iedereen gegeven

De gevierden werden in de bloemetjes gezet door hun drie dochters met hun wederhelft en door hun zes kleinkinderen, die samen aan de koffietafel tal van verhalen konden vertellen uit de voorbije huwelijksjaren van de gevierden. 70 jaar getrouwd zijn en nog samen in een goede gezondheid verkeren is immers niet aan iedereen gegeven!

Joen vruchten stoan toch schone.

Ludovicus zag zijn aanstaande vrouw voor het eerst op een paard in een stoet in Leisele. En dat beeld van een sierlijke amazone liet hem niet meer los. Hij heeft het nadien slim aan boord gelegd om toenadering te zoeken naar zijn toekomstige levensgezellin. Want normaal geraak je bij de dochter door de schoonmoeder te charmeren. Maar Ludovicus deed het op zijn eigen manier door tegen zijn schoonvader te ‘vleien’. Hoeveel keer zou hij tegen George niet gezegd hebben dat zijn vruchten ‘schone’ stonden… en het heeft nog gewerkt ook want op 10 juli 1947 stonden Simonne en Ludovicus voor het altaar. Hun huwelijk werd gezegend met drie dochters, Anne-Marie, Myriam en Rita.

Jarenlang werd samen hard gewerkt op de hoeve in Leisele-Alveringem. Maar toen Ludovicus 69 jaar werd, verhuisde het paar naar Veurne en kon het leven een rustiger wending nemen. Er was tijd voor een kaartje te leggen en Ludovicus kon met zijn fiets de ‘landerijen’ in de Westhoek verkennen. Ondertussen kwamen ook zes kleinkinderen de familie vervoegen. Op zondag 10 juli was het feest, en konden Ludovicus, geboren op 13 oktober 1920 in Steenkerke, en Simonne, geboren in Leisele op 3 juni 1923, samen met hun familie genieten van een koffietafel met verrassingstaart. Ondertussen verblijven ze reeds ruim vijf jaar gelukkig samen in het Rustoord Sint-Anna in Bulskamp en hebben er tal van nieuwe vriendschappen gesmeed met hun medebewoners. Na een gouden, diamanten, briljanten en platina bruiloft, hoopt de familie over vijf jaar nog het albasten huwelijk samen te kunnen vieren!

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier