Ludovic Ghyselen wint ludieke ‘paté battle’ in Kortrijk

De jury bestond uit Pieter Declercq (blogger hot cuisine de Pierre - Diest), Jan Borms (wijnen Altro Vino - Harelbeke), Frank Devos (slager - Moorsele), Jean-Pierre Weydts (levensgenieter) en Wim Callewaert (wijnhandel Bossuyt - Kortrijk) © EDB
Redactie KW

Op zondag 3 januari vond een ludieke ‘paté battle’ plaats in café In de wolken in Kortrijk. Die werd gewonnen door Ludovic Ghyselen van restaurant Argendael in Bellegem.

De patéwedstrijd werd georganiseerd door Felix François van restaurant Het Vliegend Tapijt in Marke en Matthias Speybrouck van restaurant Va et vient in Kortrijk. “Eeuwige roem, een oude vleesmolen en niet-aflatend respect van de collega’s is de beloning”, aldus Felix.

Tien chefs bereidden voor deze wedstrijd een artisanale hazenpaté. Een competente vijfkoppige jury proefde en gaf punten op smaak, afkruiding, textuur en uitzicht. Alle juryleden waren het eens over de top drie. Winnaar werd Ludovic Ghyselen van restaurant Argendael (Bellegem). Hij werd gevolgd door Jürgen Maene van Fond & Fumet (Marke). Felix François werd derde.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier