Ludieke naamsverandering is een feit: Kuurne heet voortaan Ezelgem

We zien kinderburgemeester Margaux Dewinter, Koning Ezel 2013-2015 David Christiaens en burgemeester Francis Benoit (CD&V), met een bord van Ezelgem. © Foto BWB
Redactie KW

Als Kooigem zich tijdelijk Bevergem mag noemen, kan ik evengoed die stap zetten, moet CD&V-burgemeester Francis Benoit van Kuurne gedacht hebben. Ter gelegenheid van de jaarlijkse Ezelsfeesten herdoopte hij zijn gemeente.

“Het spijt me dat het allemaal zo snel moet gaan”, richtte Francis Benoit zich tot de aanwezigen “Maar het is officieel. Kuurne is trots op zijn ezeltjes. Kuurnenaars zijn ezels. En Kuurne is en blijft de Ezelsgemeente. Wat kan er mooier zijn dan die trots op te nemen in onze naam? Vanaf zondagmiddag 13 uur is Kuurne niet langer Kuurne. Kuurne wordt vanaf zondagmiddag 13 uur Ezelgem.”

Inspiratie gehaald bij Bevergem

In een ludieke videoboodschap, gemaakt door videograaf Patriek Wylin, kondigen de nieuws- en radiozenders de naamsverandering van de gemeente Kuurne aan. Verschillende bekende koppen en stemmen bevestigen de boodschap en ook menig Kuurnenaar – of moeten we zeggen Ezelgemnaar? – laat blijken wat hij of zij ervan vinden. De gemeentegrenzen krijgen aangepaste borden en zelfs de brandweer meet zich een nieuw logo aan, netjes binnen het Ezelsthema.

De inspiratie voor de naam haalde de burgemeester bij Canvas-serie Bevergem. De populaire fictiereeks, waarin onder andere Freddy De Vadder, An Tuts, Wim Willaert en Wannes Cappelle de realiteit van een klein West-Vlaams dorpje illustreren, zette eerder de Kortrijkse deelgemeente Kooigem aan tot een – zij het tijdelijke – naamsverandering. Vraag is nu: wie volgt?

(OV)

Bekijk de videoboodschap van de burgemeester van Ezelgem hieronder:

https://www.youtube.com/watch?v=WUpPgqqFKFU

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier