Lucien Kints is Rollegemse persoonlijkheid

Lucien Kints werd in de bloemetjes gezet voor zijn jarenlange inzet. © KDS
Redactie KW

Bij de opening van de 40ste Rollofeesten op vrijdagavond 26 augustus werd Lucien Kints (75) verkozen tot Rollegemse persoonlijkheid.

Op vrijdag 26 augustus werden de Rollofeesten officieel geopend. Dat gebeurde door voorzitter Mickel Schepens, in aanwezigheid van schepenen Rudolf Scherpereel en Philippe De Coene en verschillende Rollegemnaren. Het Rollegemse koor Crescendo zorgde voor een hoogstaande muzikale noot, die iedereen kon bekoren. Naar jaarlijkse traditie werd op het openingsmoment ook de naam van de Rollegemse persoonlijkheid bekendgemaakt. Dit keer werd er gekozen voor Lucien Kints, die vele jaren meedraaide in het bestuur en eigenlijk al de volle 40 jaar zijn medewerking verleent.

Jaren inzet

Het idee om elk jaar een verdienstelijk persoon te kiezen kwam oorspronkelijk nog van Lucien zelf. “Nu hij te kennen had gegeven dat hij zou stoppen, vonden we dat een mooi moment om hem te bedanken voor al zijn jaren inzet met de titel van Rollegemse persoonlijkheid”, stelt voorzitter Mickel Schepens. Lucien is in heel Rollegem gekend. Velen mochten met hem meerijden met de bus. Hij was erbij toen Rollegem verbroederde met Rollshausen en menige keren ging hij op pad om kalenders en wijn te verkopen t.v.v. de Rollegemse folklore. “Wie iets wil weten over de geschiedenis van Rollegem, kan ook altijd bij Lucien terecht. Hij is al jaren bezig aan een maquette van Rollegem rond 1900 en hij houdt ook een blog bij over het dorp.”

(EDB- foto KDS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier