Luca en kleuterschool uit Bissegem steunen het Kinderkankerfonds

De bekende kinderkankerspecialist prof. dr. Yves Benoit kwam zelf naar Bissegem om de cheque in ontvangst te nemen en Luca ene hart onder de riem te steken samen met zijn mama Ophélie. © NOM
Redactie KW

Woensdag kwam prof. dr. Yves Benoit, stichter en bezieler van het Kinderkankerfonds, naar de kleuterschool Sint-Vincentius in Bissegem. Hij kreeg er een mooie cheque van 2.100 euro overhandigd door de 3-jarige Luca Bultynck.

Het jongetje werd twee jaar geleden door leukemie getroffen en maakt het nu goed. Sinds kort kan Luca eindelijk voor het eerst naar de kleuterklas. Omdat iedereen zo enthousiast was over de behandeling in het UZ Gent en de steun van het Kinderkankerfonds, organiseerde de kleuterschool onlangs een sponsorloop, met als doel de opbrengst te schenken aan het Kinderkankerfonds. Met de actie ‘Mensen in nood’ droeg ook de parochie een steentje bij.

Het was Luca zelf die symbolisch de cheque mocht overhandigen. Mama Ophélie sprak vol lof over het team van dr. Benoit die uit Deerlijk afkomstig is. Alle kinderen van de kleuterschool kwamen op de speelplaats bijeen. Directeur Wim Callewaert en juf Jo Debacker spraken een dankwoordje uit. Ook dr. Benoit dankte en legde uit dat hij met het geld zoveel mogelijk zieke kindjes wil genezen. Tot slot brachten de kinderen nog een dansje.

(NOM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier