Luc ‘De Viking’ uit Lauwe ontvangt prijs Orde van de Wandelaar

Redactie KW

Luc Dekeirsschieter ontvangt voor zijn staat van verdienste binnen de wandelsport de Orde van de Wandelaar.

Elk jaar reikt Aktivia of de wandelsportfederatie de Orde van de Wandelaar uit. Voor 2014 gaat deze trofee naar Luc Dekeirsschieter. Luc (50) woont in de provincie Antwerpen maar de man is lid van de Wandelclub De 12 uren van Lauwe. “Dat is toeval. Ik heb de mensen van De 12 uren van Lauwe op een wandeling ontmoet. Ik woon dan wel in Antwerpen maar ik ben een West-Vlaming. Ik groeide op in Oostnieuwkerke maar ben voor mijn werk naar Bornem verhuisd.” Hij trekt regelmatig naar het buitenland waar hij deelneemt aan meerdaagse tochten.

Marathon des Sables

Luc nam dit jaar ook deel aan de Marathon des Sables of een zware tocht van 245 kilometer gespreid over zes dagen in de Marokkaanse woestijn. “Eigenlijk is dat een loopwedstrijd en geen wandeltocht, maar ik heb die marathon toch gewandeld. Dat was voor mezelf een uitdaging. Ik droomde er al jaren van om die te doen. Dit jaar ben ik 50 geworden en heb ik mijn droom gerealiseerd.”

Luc voegt er tot slot aan toe dat hij gewoon heel graag wandelt en over een prima conditie beschikt om lange wandeltochten te doen. “Eigenlijk is het me niet om die trofee te doen, maar om het plezier te kunnen en mogen wandelen.” (Lien)