Lotto Kites International in Oostende stopt na 30 jaar

Redactie KW

In onderling overleg hebben Lien Everaerdt en Toerisme Oostende vzw beslist om het Kitesfestival in mei 2016 niet meer te organiseren.

“Het zijn 30 mooie jaren geweest, maar nu is de tijd gekomen om te stoppen. De 30e editie van Lotto Kites International – in de lente van 2015 – was een mooie afsluiter van een reeks geslaagde kites-events in Oostende”, luidt het bij Toerisme Oostende. “Met steeds ruim 350 nationale en internationale vliegerspecialisten groeide dit uniek en kleurrijk evenement uit tot de topvijf van de grootste Europese vliegerfestivals. Lotto Kites International stond synoniem voor ‘gezelligheid’ en ‘multicultureel’.é

Het festival werd voor de eerste keer georganiseerd op het Klein Strand door het Oostendse bedrijf Didak International nv in samenwerking met de toenmalige evenementendienst van de stad Oostende. Vanaf halfweg jaren ’90 werd het evenement in samenwerking met Toerisme Oostende georganiseerd. Jarenlang kon het rekenen op de steun van vele sponsors, waaronder hoofdsponsor Lotto, alsook op de medewerking van een altijd even enthousiast team. In de gloriejaren 2012 en 2013 werden bijna 30.000 toeschouwers gelokt.

“30 fantastische jaren”

“Jaarlijks ontvingen de laureaten van het festival een ‘Ostend Bird’ met opdruk van Lotto Kites International Oostende. Al deze vliegers blijven ook de andere festivals kleuren. We kijken tevreden terug op al die jaren Kitesfestival. Het was een mooie promotie voor Oostende wereldwijd. Zowel voor Lien Everaerdt, de stad Oostende als Toerisme Oostende waren het 30 fantastische jaren”, aldus Toerisme Oostende. “We zijn volop bezig met de planning van de evenementenkalender 2016. Door het wegvallen van Lotto Kites komt er ruimte voor nieuwe accenten. Binnenkort wordt de vernieuwde kalender voor 2016 voorgesteld.”

(HH/Foto Pieter Clicteur)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier