Lotte en Tijs Rogie gaan een maand naar India om er ontwikkelingswerk te doen

Lotte en Tijs Rogie willen een maand lang in India gaan werken bij de allerarmsten in Zuid-India. (Foto AV)
Redactie KW

Lotte en Tijs Rogie kiezen er bewust voor om geen traditionele zomervakantie te doen dit jaar. De broer en zus uit het Waterhoennest trekken vanaf 2 juli voor een maand naar het Zuid-Indische Pullambadi om er aan ontwikkelingswerk te doen.

Lotte droomt er al heel lang van om in het zuiden ontwikkelingswerk te kunnen doen. Nu ze 18 is en in haar laatste jaar humaniora zit, biedt die mogelijkheid zich aan via Nele Degryse, een vriendin van mama Veerle Sabbe. Nele is in navolging van haar moeder de grote bezieler van Samugam België, een niet-gouvernementele organisatie die projecten financiert in Zuid-India, meer bepaald in Pullambadi en het nabijgelegen Pondicherry. Meestal gaat het om kinderen uit de laagste kastes, zigeunerkinderen, wezen, straatkinderen en kansarmen. “Ik ga er een maand lang bij die kinderen werken”, vertelt Lotte. “Het kostte mij weinig moeite om mijn oudere broer Tijs (tegen die tijd 21, red.) te overtuigen met mij mee te gaan. Hij kan er de lokale verantwoordelijken voor de opvanghuizen bijstaan bij allerlei praktische klussen. Dat laat ook voor hem een lang gekoesterde droom in vervulling gaan.”

Benefiet

Broer en zus bekostigen hun reis en hun verblijf zelf. Met een klein steuntje in de rug van mama, voor alle duidelijkheid. “Het geld dat wij hier al inzamelden, kan dan grotendeels aan de projectwerking worden besteed“, klinkt het overtuigd. Lotte heeft voor haar trip naar India al een leuk bedrag verzameld met de verkoop van wafeltjes en wenskaarten op school. Op zaterdag 6 mei organiseerden Thijs en Lotte een spaghettibenefiet in BO-school De Kindervriend in Rollegem. De school, waar ma Veerle les geeft, heeft trouwens haar vastenactie dit jaar ook opgezet om het werk van Samugam te steunen. Daar is men trots dat ze de twee ontwikkelingswerkers naar India kan uitsturen.

Vroedvrouw

Of het bij één keer blijft, zijn de jongelui nog lang niet zeker. “Als het ons bevalt, kan het goed zijn dat wij terugkeren en ons engagement verder zetten”, geeft Lotte nog mee. “Ik wil na de vakantie voor vroedvrouw studeren. Het kan dus best dat ik daarna naar India vertrek in plaats van hier jonge moeders bij te staan. Dat zal de toekomst uitwijzen. Laat ons nu maar ervaren hoe we het er onze eerste keer vanaf brengen.” Wie Lotte en Tijs in hun project wil steunen, kan nog altijd contact opnemen via lotterogie@hotmail.com.

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier