Lorenzo Staelens trapt balletje voor goede doel op Veemarkt in Kortrijk

Redactie KW

Lorenzo Staelens nodigde iedereen uit om met hem een balletje te trappen. Hij deed dat op uitnodiging van de Vlaamse Vereniging Voor Spondylo-Artritis. De opbrengst gaat naar de Warmste Week.

Het evenement is een idee van Karine Braems, de voorzitster van VVSA, de Vlaamse Vereniging Voor Spondylo-Artritis. “Ik heb onze verenigingen ingeschreven bij de Warmste Week omdat we iets wilden doen voor het goede doel. Alle goede doelen mochten een chalet uitbaten op de Veemarkt.” Om een beetje cachet te hebben, nodigde Karine de assistent-trainer van KVK, Lorenzo Staelens uit.

Lorenzo Staelens trapt balletje voor goede doel op Veemarkt in Kortrijk

De bedoeling was in de roos te schieten van een reusachtig dartsbord, ruim 4,5 meter hoog. Vincent Dekeirel van M-AXX zorgde daarvoor. “Het was minder gemakkelijk dan ik dacht. Ik raakte een paar keer het bord niet en dan scoorde ik een triple 19 en een 25 bij de roos”, glundert Elias, die samen me zijn broertje eerst op handtekeningjacht ging. “Lorenzo heeft mijn t-shirt getekend”, lacht broertje.

Lorenzo Staelens trapt balletje voor goede doel op Veemarkt in Kortrijk

Tezelfdertijd wilde Karine de VVSA beter bekend maken. Ze lijdt zelf bijna 10 jaar aan Spondylo-Artritis, beter bekend als de Ziekte van Bechterew. “Dat is een soort pijnlijke reuma. Een ontsteking van de wervelkolom die gewrichten en pezen aantast. Dit leidt tot verkalking van de tussenwervelschijven en vormt botachtige verbindingen, een soort haken, die de ruggengraat letterlijk doen ‘verstijven'”, duidt ze. “De opkomst was redelijk maar het mocht iets meer volk zijn.” Nog diezelfde avond trok Karine naar de set van de Warmste Week in Wachtebeke.

(Peter Van Herzeele/foto’s en video Tom Vanderghinste)

https://www.youtube.com/watch?v=vsB06Yo-lQQ

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier