Lore is de nieuwe stadsambassadrice van Menen

Redactie KW

Lore Bulcaen (20) werd tijdens een spannende verkiezingsavond zaterdagavond de nieuwe stadsambassadrice van Menen.

Moïtika Surgeon (17) is de eerste eredame en Ann-Sophie Couckuyt (23) uit Lauwe tweede eredame. De persprijs was voor Sophie Verhaeghe (23), waardoor de vier deelneemsters in de prijzen vielen.

Het werd een spannende avond die startte met een persoonlijke voorstelling en eindigde met een act waarin de meisjes een Nederlandstalig liedje zo origineel mogelijk moesten vertolken. De punten lagen heel dicht bij elkaar.

Het werd uiteindelijk Lore, die zich een jaar lang stadsambassadrice mag noemen. Ze krijgt onder meer een Vespa, een gouden ring en een nieuwe outfit. Lore is pas afgestudeerd als diëtiste. Ze heeft nog geen vaste job gevonden maar tijdens de zomermaanden mocht ze in het AZ Delta als jobstudent al even proeven van het werk als diëtist in een ziekenhuis. Lore woont in de Parkstraat in Menen. Vroeger was ze actief in de KSA maar dat gaf ze op om zich helemaal op het turnen te kunnen toeleggen. Lore geeft training in de turnkring Geluwe waar ze zelf ook nog altijd gaat turnen.

De persprijs – een jaarabonnement op De Weekbode – was voor Sophie Verhaeghe omdat ze het aandurfde een liedje van Willem Vermandere over de oorlog te brengen zonder hulp van anderen.

(CR-foto KDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier