Lopen, wandelen en griezelen op eerste Zombietrail in Staden

De werkgroep AtletiekFun en de Chirojongens Staden organiseren een Zombietrail. © JCR
Redactie KW

De werkgroep AtletiekFun en de Chirojongens Staden organiseren op zaterdag 28 oktober voor het eerst een Zombietrail.

De trail is een loop- en wandelevenement met speciale aandacht voor mensen met een beperking langs een parcours in Halloweenthema. “De Zombietrail is gegroeid uit AtletiekFun, een evenement voor mensen met een beperking dat plaatsvond op 23 maart 2013”, vertelt woordvoerder Pieter Bouckaert. “Voor de organisatie van de Zombietrail slaat de werkgroep AtletiekFun de handen in elkaar met Chirojongens Staden. De Chirojongens organiseren immers al verschillende jaren een Halloweentocht. De Zombietrail wordt dan ook een sportief evenement met speciale aandacht voor mensen met een beperking langs een parcours in Halloweenthema.”

Bijpassende muziek en lichteffecten

“Het is de bedoeling dat iedereen op de Zombietrail aan zijn trekken komt”, pikt Wouter Van Vooren in. “Geoefende lopers, maar ook wandelaars, mensen met een beperking en gezinnen. Er is daarbij keuze tussen een tocht van 3 kilometer langs verharde paden of een 7,5 kilometer lange tocht langs onverharde wegen en door velden. Het korte parcours is volledig toegankelijk voor rolwagens en buggy’s, het lange parcours is met zijn onverharde wegen iets avontuurlijker. Onderweg moeten verschillende ‘zombiezones’ doorkruist worden. Die zones worden door zowel de Chirojongens als de Chiromeisjes als door vrijwilligers allerhande aangekleed in verschillende Halloweenthema’s met bijpassende muziek en lichteffecten. De tocht start bij sporthal ‘De Wankaarde’ met een spetterend spektakel dat deelnemers meteen in de juiste ‘mood’ moet brengen.”

Proeven van Zombier

Na de tocht kan er overigens nog nagepraat worden in de gezellig ingeklede bar met speciaal voor de gelegenheid gebrouwen Zombier. Deelnemen aan de Zombietrail kost 7 euro per persoon. De opbrengst gaat naar twee goede doelen: Welzijnsschakel ‘t Vlammeke en vzw Autisme Westhoek. De opbrengst van de bar gaat integraal naar de Stadense Chirojongens.

Inschrijven kan nog tot en met 23 oktober via www.zombietrail.be. De dag zelf kan nog ter plaatse ingeschreven worden vanaf 17 uur.

(BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier