Lopen door de kerk van Bellegem

De mannen organiseren de Koers der Dorpelingen en de vrouwen organiseren de Run der Dorpelingen. We zien v.l.n.r.: Ruben Depaepe, Lies depaepe, Lander vermeulen, Sophie Van Ghelluwe, Katrien Dendievel, Stijn Loosveld, Evelyne Huysentruyt, Steven Feys en Kirsten Depaepe. Vooraan zit Hanne Dierick. © EDB
Redactie KW

De Koers der Dorpelingen wordt op zaterdag 1 juli al voor de vierde keer georganiseerd tijdens de Bellegemse Centrumfeesten. Voor de derde keer wordt die koers voorafgegaan door de Run der Dorpelingen.

De Run der Dorpelingen verrast dit jaar met een uitdagend parcours. De dreef van de Barones wordt net zoals vorig jaar opnieuw opengesteld, maar de organiserende dames gingen dit jaar nog een stukje verder. Bij mooi weer gaat de Devriese Run door de Sint-Amanduskerk.

Ook de vrije basisschool en brouwerij Omer Vander Ghinste stellen hun deuren open voor een passage van de Run. De 50 ingeschreven dames krijgen een gepersonaliseerd t-shirt en een goodiebag. De run start dit jaar om 16.30 uur, maar vanaf 16 uur is er al animatie met de Letter Geletterden, een beleeffanfare met roots in Bellegem.

Volgend jaar nog wel in huidige formule?

Om 18 uur staan er ook 50 renners aan de start voor de Koers der Dorpelingen die acht rondjes van iets meer dan 5 km telt. De Koers van 2017 is de laatste in de huidige vorm.

“Het is heel moeilijk geworden om iedereen te blijven overtuigen om in de bestaande formule deel te nemen. Het niveau ligt relatief hoog en we vermoeden dat dit sommigen afschrikt”, aldus Ruben Depaepe.

Tips en voorstellen met vernieuwende ideeën zijn welkom op koersderdorpelingen@hotmail.com. Voor de winnaar van dit jaar is er naast de trofee, die door een plaatselijke kunstenaar gemaakt werd, een deelnameplaats voorzien in de Derny-koers van Tombroek Koerse op 2 september in Rollegem.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier