Loopwedstrijd Oostende-Brugge Ten Miles gedomineerd door Marokkaanse lopers

Redactie KW

Poperingenaar Koen Vandermarliere eindigt verrassend als eerste West-Vlaming op een zesde plaats.

Oostende-Brugge moest het dit jaar zonder Kenianen doen, omdat hun visum in laatste instantie niet in orde was geraakt. Abdelhadi El Hachimi uit Marokko, de winnaar van de editie 2009, was er wel en hij startte als een pijl uit een boog. Enkel twee landgenoten van Abdelhadi konden volgen en later sloot nog een vierde landgenoot aan. De Belgische toplopers moesten het kwartet laten lopen en hadden alle moeite de schade te beperken.

Iets over halfweg was er dit kwartet, gevolgd door twee enkelingen en daarna een groepje met ook de Brugse loper Tom Meire. Na een elftal kilometer moest de oudste van de vier Afrikaanse lopers aan de rekker en toen Abdelhadi nog even versnelde, moesten ook zijn twee compagnons de wet van de sterkste ondergaan. “Heersen van begin tot einde”, was niet overdreven.

Als eerste West-Vlaming eindigde verrassend Koen Vandermarliere op een zesde plaats. Tom Meire liep een knappe wedstrijd, maar moest het stellen met de achtste plaats. Na een geblokkeerd middenvoetsbeentje eerder, toch een goed resultaat in Brugge.

Bij de dames niet de gevreesde Marokkaanse overheersing maar wel Hasseltse favoriete Karen Van Proeyen, de ex-basketbalspeelster uit eerste klasse, als winnares. Zij bleef een 100-tal meter voor de Brugse Ria Thienpondt, die de gevreesde Marokkaanse ergens halfweg zich had gelaten. Uiteraard was Ria de beste West-Vlaamse dame.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier