Loopgraven ontdekt op toekomstige woonsite in Oostende

© DJ
Redactie KW

Archeologen hebben op de open site langs de Zilverlaan in Oostende vermoedelijk loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen. Het geplande woonproject loopt hierdoor mogelijk vertraging op.

Op de site langs de Zilverlaan in Stene staan drie projecten op til. Projectontwikkelaar Condor bouwt straks een 65-tal woningen, waarvan 40 grondgebonden eengezinswoningen en 25 stapelwoningen, vzw Duinhelm realiseert een vijftigtal sociale koopwoningen en Woonwel voorziet op de site een woonproject voor twintig personen met een verstandelijke beperking. De volledige ontwikkeling beslaat bijna 3,4 hectare, de start van de bouwprojecten is voorzien in 2018. Of die timing nog haalbaar blijft, moet echter nog blijken.

Vertraging

Voorafgaand aan de projectontwikkeling werd eerst een archeologisch onderzoek op de site uitgevoerd. En dat bracht een opvallende ontdekking met zich mee. “Archeologen hebben er vermoedelijk loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog opgegraven. Of hierdoor de projectontwikkeling vertraging zal oplopen, zal verder onderzoek moeten duidelijk maken. Maar het zal de projecten alvast niet versnellen“, zegt burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A). De vaststellingen worden opgestuurd naar bevoegde instanties. Zij zullen straks beslissen of het archeologisch onderzoek verdergezet moet worden of niet. De ganse site zou normaal eind 2019 moeten afgewerkt zijn.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier