Loop voor zij die niet meer kunnen in Ieper

05/04/17 om 14:49 - Bijgewerkt om 14:51

De grootste loopwedstrijd ter wereld, de Wings for Life World Run, komt terug naar Ieper. Lopen met een app op je smartphone dus, samen met meer dan 100.000 andere deelnemers over heel de wereld.

Loop voor zij die niet meer kunnen in Ieper

Marc Herremans © JL

Op 7 mei 2017 om 13.00 uur stipt kan je aan Jeugdcentrum Fenix deelnemen aan de eerste Wings for Life World Run Organized APP Run! De gehele opbrengst gaat integraal naar het onderzoek naar ruggenmergletsels. "En dat is erg belangrijk," zegt landgenoot en internationale sportdirecteur van de Wings for Life World Run Marc Herremans. "Wereldwijd lijden 3 miljoen mensen aan een ruggenmergletsel," weet Marc Herremans. "Elk jaar komen daar 250.000 mensen bij. In de helft van de gevallen is een verkeersongeval de oorzaak. Bovendien is elk letsel erg gecompliceerd, en krijgen de patiënten te maken met heel wat negatieve complicaties. Onderzoek blijft dus uiterst belangrijk. En net dat wil de Wings for Life World Run in de verf zetten. De opbrengsten gaan integraal naar onderzoek. Dat is uniek, en direct ook de reden van het succes van de Wings for Life World Run."

Je persoonlijke Catcher Car

Tijdens de Wings for Life World Run lopen wereldwijd meer dan 100.000 mensen op hetzelfde moment voor zij die dat niet kunnen. Zonder finish, want de deelnemers worden langzaam ingehaald door een virtuele finish, de Catcher Car, op hun smartphone. Die start een half uur na het startschot en blijft versnellen. Lopen kan je in principe overal, maar in Ieper dus in groep. "We gaan er weer helemaal voor," zegt roze runner Wesley Butstraen. "Ik loop sowieso weer mee. Want samen lopen is altijd leuker dan alleen. En dan zeker voor het goede doel. Ik kan me niet inbeelden hoe het moet zijn om niet meer te kunnen lopen, dus ik wil echt alles doen om het onderzoek naar ruggenmergletsels te steunen."

Parcours in Ieper

Het startschot klinkt op 7 mei 2017 om 13.00 uur stipt. "We lopen een erg leuk parcours," weet Wesley Butstraen. "In dezelfde sfeer als vorig jaar. Een atletendorp vol plezier voor, tijdens en na het lopen. En voor de supporters is het makkelijk om hun sportievelingen te volgen: het parcours is immers een lus van 4,6 kilometer. We starten aan Jeugdcentrum Fenix, en snellen langs de rand van het historische centrum langs de Zillebekevijver in een mooie groene omgeving. Op het drukste punt krijgen de lopers assistentie van de Politie van Ieper om de veiligheid te waarborgen. Lopen in een lus dus. En die doe je zoveel keer als je zelf wil, tot de virtuele Catcher Car op de smartphone je inhaalt." We voorzien ook bevoorrading met water, Red Bull, koeken & fruit. Maar er zijn ook douches en toiletten. En muziek natuurlijk, voor de warming up!

Hoe schrijf je in?

De Wings for Life World Run App kan je downloaden in de AppStore of op Google Play. Inschrijven voor de Wings for Life World Run ORGANIZED APP RUN in Ieper kan op www.wingsforlifeworldrun.com of via de App.

Ontdek ook meer info via de Facebookpagina.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!