Lokettenzaal station Roeselare geopend, parkeertarief daalt spectaculair

08/05/17 om 12:25 - Bijgewerkt om 14:14

Vandaag werd de nieuwe lokettenzaal van het station in Roeselare in gebruik genomen. Treinreizigers kunnen nu ook genieten van sterk verlaagde parkeertarieven in de stationsparking.

Lokettenzaal station Roeselare geopend, parkeertarief daalt spectaculair

De vernieuwde lokettenzaal ziet er nu zo uit. © GF

De treinreizigers in Roeselare kunnen vanaf vandaag terecht in de nieuwe lokettenzaal, centraal in het nieuwe stationsgebouw. Ze kunnen ook de eerste nieuwe toegangen en nieuw sanitair gebruiken, binnenkort komt er ook een kranten- en kleine voedingswinkel. In het voorjaar van 2018 zal de vernieuwde stationsomgeving volledig afgewerkt zijn. Het stationsgebouw zal een stuk verschoven zijn, waarbij je een groter Stationsplein hebt. Heel wat groen, spuitkoppen met water en een sportkooi moeten het plein nog meer opwaarderen.

Vandaag ook werden de nieuwe tarieven voor de parking 'Ooststraat-Station' ingevoerd. De tarieven werden gehalveerd. Voor een uurtje betalen treinreizigers slechts een halve euro, voor een hele dag drie euro. Ook voor niet-treinreizigers zijn er voordelige tarieven.

In het weekend en bij speciale evenementen kost het slechts een euro voor vier uur parkeren, voor een hele dag twee euro.

(TD)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!