Lize Feryn en Lindsey De Grande zijn meters van eerste editie Levensloop in Kortrijk

Redactie KW

Op zaterdag 6 en zondag 7 september vindt op de Sportcampus De Lange Munte de eerste editie plaats van Levensloop Kortrijk.

Levensloop Kortrijk is een 24 uur durende wandel- en loopestafette in teamverband tegen kanker. De loop staat symbool voor de strijd die patiënten dag en nacht leveren. Centraal staan ‘de Vechters’, patiënten of ex-patiënten, en de solidariteit met hen en hun familie en vrienden. Momenteel zijn er 80 ploegen ingeschreven. Goed voor 1.704 deelnemers, die 24 uur zullen wandelen of lopen om geld in te zamelen voor de Stichting tegen Kanker.

Lyndsey De Grande en Lize Feryn hebben het meterschap aanvaard. Atlete en meervoudig Belgisch kampioene Lyndsey De Grande is gespecialiseerd in de 800 en 1.500 meter en strijdt zelf tegen kanker. Lize Feryn is actrice en model.

Het startschot wordt gegeven op zaterdag 6 september om 15 uur. Afsluiten wordt gedaan op zondagmiddag om 15 uur. Deelnemen kost 10 euro, centen die integraal gebruikt worden voor de strijd tegen kanker. Voorlopig staat de teller van het ingezamelde geld op 85.000 euro. Meer info op www.levensloop.be en bij Lieve Maes, voorzitter van Levensloop Kortrijk, op 0472 621 219.

(PVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad.