Lisa uit Aarsele in de bres voor kinderafdelingen van ziekenhuizen

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Lisa De Ceuninck engageert zich sinds begin dit jaar als regionaal coördinator voor de vereniging Kinderspel. Ze zamelt speelgoed in voor de kinderafdelingen van ziekenhuizen uit de buurt.

Veerle Demolder, een persoonlijke vriendin van Lisa De Ceuninck, werd begin dit jaar geconfronteerd met een schrijnend probleem: toen haar zoontje Floris gehospitaliseerd werd in het Gentse UZ, stelde ze vast dat er bijzonder weinig speelmateriaal voorhanden was in de speelzaal. De kinderen die er langdurig verblijven, raken snel uitgekeken op het speelaanbod. Veerle richtte een Faceboekgroep op, Kinderspel, waarin ze een oproep lanceerde om speelgoed in te zamelen om zo de ziekenhuizen te voorzien in hun behoefte naar kwalitatief speelgoed. Ook Lisa sprong mee op de kar en zamelt in onze regio speelgoed in voor ziekenhuizen. Deze week leverde ze voor het eerst een grote lading speelgoed af in het Tieltse Sint-Andriesziekenhuis.

“Met onze groep Kinderspel wisten we op heel korte tijd maar liefst 275 mensen uit heel Vlaanderen samen te brengen. Ons uitgangspunt: vaak spenderen we uren op een rommelmarkt om mooi speelgoed te verkopen voor een schamele euro. Zou het niet mooier zijn om dit te schenken aan ziekenhuizen ten bate van zieke kinderen? Naast de inzameling voor het ziekenhuis in Tielt lopen er ook al concrete acties voor de ziekenhuizen van Leuven, Torhout, Turnhout, Ieper en Gent”, vertelt Lisa.

Wie overtollig en bruikbaar speelgoed heeft, neemt best contact op met Kinderspel via de gelijknamige Facebook-groep of rechtstreeks met Lisa via gsm 0474/66.69.06.

(PJD)