Lions Club Zwevegem verwelkomt Rik Torfs en Khalid Benhaddou

Lions Club Zwevegem verwelkomde Rik Torfs en Khalid Benhaddou. © CHH
Redactie KW

Lions Zwevegem organiseerde een debatavond voor het goede doel.

Lions Club Zwevegem verwelkomde Rik Torfs (61) en Khalid Benhaddou (29) op hun debatavond in de Kulak in Kortrijk. Moderator, journalist en schrijver Dirk Tieleman (78) betrok 500 aanwezigen actief in een politiek neutraal debat over integratie. Via een app konden ze hun stem en mening uiten. De opbrengst gaat integraal naar goede doelen die deze Lions club financieel ondersteund.

Frank Remmerie: “In mijn eerste jaar als voorzitter van de Lions ben ik tevreden met de talrijke opkomst. Er waren veel sympathisanten en sponsors, maar ook veel studenten van de Kulak aanwezig. We overschreden de kaap van 500 reservaties.”

De aula’s van de Kulak kunnen dergelijke grote opkomst niet stoelen. Alles vond paalts in de verwelkomingshal, de grootste ruimte van de Kulak.

Food For All

De Lions Club bestaat 18 jaar en telt 30 leden. Ze hebben een vaste stek in de Lions-wereld en zijn sociaal sterk verankerd in de Zwevegemse regio. Ze organiseren talrijke activiteiten om mensen te helpen. “We hebben al tien 10 jaar een sociaal project, Food For All. Dit voedselverdeelcentrum voorziet 500 mensen uit groot-Zwevegem die de eindjes moeilijk aan elkaar kunnen knopen wekelijks van een volwaardig en gevarieerd voedselpakket. Dat doen we samen met de hulp van een vaste ploeg vrijwilligers”, zegt Frank trots. “Zonder onze vrijwilligers kan dit project niet overleven.”

“We moeten oogsten om te kunnen uitdelen”, zegt Frank Remmerie. “Om dit alles te kunnen verwezenlijken, zijn fondsen nodig. Daarom doet Lions Club Zwevegem aan fundraising. Met de opbrengst kunnen we onze hulpinitiatieven realiseren. Ik ben tevreden met de opkomst, het goede debat en het enthousiast publiek”, besluit voorzitter Frank.

(CHH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier