Lingeriewinkels zamelen oude lingerie in voor het goede doel

20/10/14 om 11:44 - Bijgewerkt om 11:44

Bron: Kw

Lingeriezaken Mi-Ann uit Kortrijk, Boudoir uit Meulebeke, Tanja uit Torhout en Venus+ uit Wervik slaan de handen in elkaar voor Oxfam-Solidariteit.

Lingeriewinkels zamelen oude lingerie in voor het goede doel


Van 3 tot en met 30 november verenigen 15 Vlaamse lingeriezaken, waaronder ok vier uit West-Vlaanderen, hun krachten met de actie 'Vrouwen ondersteunen vrouwen'. Het doel is zoveel mogelijk oude maar nog draagbare lingerie in te zamelen, die dan via Oxfam terechtkomt bij vrouwen voor wie het moeilijker is zich kwaliteitsvol ondergoed aan te schaffen.

Goeie lingerie is een luxe

Kwaliteitsvolle lingerie is voor veel vrouwen een luxe. Het draagt niet enkel bij tot het comfort, maar vaak ook tot een beter zelfbeeld van vrouwen. Bij de winkels van Oxfam blijkt uit de praktijk dat de vraag naar lingerie heel groot is: "Het valt op dat ondergoed dat bij ons wordt binnengebracht, als het ware de deur uit vliegt. Veel vrouwen kunnen zich jammer genoeg geen nieuwe kwalitatieve lingerie veroorloven", verduidelijkt Frédéric Van Hauteghem van Oxfam-Solidariteit. "Aan de andere kant toont onderzoek aan dat vrouwen gemiddeld 3 bh's in hun kast hebben liggen die ze niet meer dragen. Hiermee kunnen wij dus heel wat vrouwen gelukkig maken."

15 Vlaamse lingeriezaakvoersters zetten daarom hun schouders onder de actie 'Vrouwen ondersteunen vrouwen'. Met het initiatief willen ze nog bruikbare bh's inzamelen en zo de schakel vormen tussen minder begoede dames en hun bestaande klanten, met als doel alle vrouwen kwaliteitsvol ondergoed te kunnen aanbieden. "We horen in onze winkels vaak dat heel wat vrouwen nog goed bruikbare bh's in de kast liggen hebben die ze niet meer dragen. Dit kan zijn omdat hun maat ondertussen is veranderd of omdat ze de lingerie niet meer mooi vinden. In plaats van dit ondergoed stof te laten vergaren in het hoekje van de kast, willen wij er andere, minder begoede vrouwen een plezier mee doen. Want mooi en goed ondergoed kan zoveel doen voor een vrouw!" aldus Kathleen Biesbrouck van Venus+ uit Wervik.

Bon van 10 euro in ruil

De ingezamelde bh's komen terecht in de tweedehandswinkels van Oxfam, waar ook mensen met minder middelen ze kunnen kopen. De opbrengst van die verkoop gaat rechtstreeks naar de projecten van Oxfam in het Noorden en Zuiden.

Oude, nog bruikbare bh's kunnen vanaf 3 tot en met 30 november 2014 ingeleverd worden bij de deelnemende zaken. In ruil krijg je een bon van 10 euro die kan besteed worden bij een volgende aankoop.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!