Lieve Byttebier: "Het terras wordt een stukje Parijs aan onze voordeur"

06/04/18 om 15:00 - Bijgewerkt om 14:53

Zestig is het nieuwe veertig, vindt Lieve Byttebier (62) en dus gooit ze zich vol enthousiasme op haar nieuwe job als chef de cuisine in La Cantine. Het nieuwe concept van de winkel Byttebier vergt heel wat energie maar is tegelijk een uitlaatklep voor Lieves honger naar nieuwe impulsen en inspiratie. Waar anderen zouden passen, vindt zij het net een uitdaging om uit haar comfortzone gehaald te worden.

Na ruim dertig jaar heeft Byttebier op het Vandaleplein een metamorfose ondergaan. "Vroeger voerden mijn man Koen en ik ook al wat veranderingen door, maar dat was klein bier in vergelijking met nu", duidt Lieve. "Naast de woonwinkel die de naam Byttebier Chapter 4 - naar onze dochter Sofie die de vierde generatie vormt - kreeg, is er ook La Cantine, waar mensen terecht kunnen voor een dagverse lunch. Daar sta ik achter de kookpotten."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!