Lies Buyse is nieuwe directeur van Brugge Plus

Redactie KW

Vanaf 1 mei 2016 gaat Lies Buyse als nieuwe directeur van Brugge Plus aan de slag. De voorbije jaren werkte ze voor de stad Kortrijk.

Lies Buyse (32) woont in Dendermonde, studeerde geschiedenis aan UGent en behaalde nadien met grote onderscheiding het diploma van master cultuurmanagement aan de Universiteit van Antwerpen. Van april 2008 tot juni 2013 heeft ze als conservator van het Vlasmuseum in Kortrijk onder meer de herinrichting van het museum in goede banen geleid. Sinds juli 2013 was ze teamcoach musea en erfgoed bij de stad Kortrijk. Daar had ze de dagelijkse leiding over een ploeg van meer dan vijftig personen.

Evenementen

“Lies Buyse is een jonge kracht die de nodige ervaring heeft opgedaan in haar vorige jobs”, zegt burgemeester Renaat Landuyt. “Ze weet hoe ze op een gedreven manier een team moet leiden om tot een resultaat te komen. Bij de mensen van Brugge Plus is er al een pak knowhow aanwezig. In combinatie met haar ervaring zal dat een goede wisselwerking opleveren. Enerzijds zijn er de bestaande evenementen zoals Wintervonken, Kookeet of Cirque Plus, maar anderzijds komen er ook een aantal nieuwe opdrachten op haar af. Ik denk hierbij aan de organisatie van onder meer de Gouden Boomstoet, de Cultuurmarkt en het Koorfestival. Ik ben ervan overtuigd dat Lies en het team van Brugge Plus ook deze evenementen tot een geslaagd einde zullen brengen.”

(JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier