Liefhebbers kunnen op de Veemarkt een balletje trappen met Lorenzo Staelens

Redactie KW

Op 22 december nodigt Lorenzo Staelens iedereen uit naar de Veemarkt om samen met hem vanaf 17 uur een balletje te trappen. Hij doet dit voor het goede doel.

Het evenement is een idee van Karine Braems, de voorzitster van VVSA, de Vlaamse Vereniging Voor Spondylo-Artritis. Ze is ook voorzitster van de oefengroep De Watertrappers. “Ik heb onze verenigingen ingeschreven bij de Warmste Week omdat we iets wilden doen voor het goede doel. Op 22 december mogen alle goede doelen een chalet uitbaten op de Veemarkt.”

Om een beetje cachet te hebben trok Karine op zoek naar een bekende Vlaming.”Via via en later via zijn vrouw ben ik bij Lorenzo Staelens beland. Hij was onmiddellijk akkoord. Ik had het hem gevraagd nog voor hij assistent-trainer was bij KVK. Een dikke meevaller dus”, zegt Karine lachend. “Ik zet me regelmatig in voor een goed doel, maar doe dat liever in alle bescheidenheid”, pikt Lorenzo in. “Ik zal met plezier met iedereen tegen dat balletje trappen.”

De bedoeling is in de roos te schieten van een reusachtig dartsbord, ruim 4,5 meter hoog. Vincent Dekeirel van M-AXX zorgde daarvoor.

Bechterew

Het voetbalevenement start om 17 uur en wordt afgetrapt door Lorenzo. Burgemeester Vincent Van Quickenborne komt tegen kwart voor zes zijn kans wagen. Tezelfdertijd wil Karine de VVSA beter bekend maken. Ze lijdt zelf bijna 10 jaar aan Spondylo-Artritis, beter bekend als de Ziekte van Bechterew. “Dat is een soort pijnlijke reuma. Een ontsteking van de wervelkolom die gewrichten en pezen aantast. Dit leidt tot verkalking van de tussenwervelschijven en vormt botachtige verbindingen, een soort haken, die de ruggengraat letterlijk doen ‘verstijven’.

“Veel mensen hebben dat maar weten niet precies wat het is. Onze groep wil hen steunen en helpen waar nodig.” De oefengroep De Watertrappers tekenen ook present. “Wij zwemmen elke week. In het water oefenen en spelen belast veel minder onze spieren.” De actie loopt van 13 tot 20 uur op 22 december op de Veemarkt.

(PVH – Foto WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier